Adresy vystupov UL16-A03

UL16-A02, UL16-A03, RC002A0, RC003A0, SD05A02, MSD1A1, TRD1A1
rfuhrich
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 3. Júna 2020, 22:41

Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa rfuhrich »

Dobrý deň prajem,

rád by som Vás týmto požiadal o radu.
Kúpil som u Vás modul UL16-A03 pre účely ovládania príslušenstva.
Používam centrálu Z21.
Cez víkend sa mi podarilo rozbehať ovládanie prestavníka MP1.
Nastavenie má mtaké, že začínam na adrese 13, kde výstup 1 je smer rovno a výstup 2 je do výhybky. Potiaľ OK.

Skúšal som pripojiť LED lampy a tu mám problém.
Skúsil som pripojiť na výstup 16 a skúsil som v centrále nastaviť adresu 14.
Fungovalo.
Keď som ale pripojil na výstup 15 druhú lampu, viem cez zmenu CV zmeniť efekt na jednotlivých lampách, ale neviem ich samostatne adresovať...len cez adresu 14.
Keď som skúsil na výstup 12, čo už je vedľajší blok tak sa nič nezmenilo.
Podľa návodu, pokiaľ sa CV nastavia na CV513=3, CV521=0 tak prvá adresa je 13, to sedí na MP1. A mal by platiť rozsah 13-20, pre Roco.

Ako teda viem adresovať (a teda zapínať a vypínať) ostatné výstupy.

Veľmi pekne ďakujem za pomoc

Richard

PeLi
Administrátor
Príspevky: 79
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa PeLi »

Predpokladám že ste vychádzal z prednastavenej konfigurácie 201. Je potrebné nakonfigurovať CV50 až CV65.
V tomto prípade sa aktívne výstupy pre adresu 13 nastavujú v CV50 a CV51, pre adresu 14 v CV52 a CV53 . . . . pre adresu 20 v CV64 a CV65.
Výstupy je potrebné nastaviť podľa TAB4 v návode. Ak je na základnej adrese (13) výhybka na výstupoch 1 a 2 , potom CV50=3 (binárne 00000011) a CV51=0. Ak chcete ovládať adresou 14 len jednu lampu na výstupe 16, tak potom je potrebné nastaviť CV52=0 a CV53=128 (binárne 10000000). Ak chcete ovládať adresou 15 povedzme 4 lampy na výstupoch 10,11,12,13 tak je potrebné nastaviť CV54=0 a CV55=30 (binárne 00011110). Ak chcete ovládať adresou 15 povedzme 7 lámp na výstupoch 7,8,9,10,11,12,13 tak je potrebné nastaviť CV54=192 (binárne 11000000) a CV55=31 (binárne 00011111).

Takže vždy treba priradiť adresy k výstupom. Vo výrobnom nastavení sú k základnej adrese (v tomto prípade 13) priradené výstupy 1 až 8 a k ďalšej adrese (14) výstupy 9 až 16).

Dajte vedieť, či Vám toto vysvetlenie pomohlo.

rfuhrich
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 3. Júna 2020, 22:41

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa rfuhrich »

Zdravím,

ďakujem pekne, teraz už je všetko jasné (-;

Funguje skvele

Prajem príjemný deň

Richard

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

Dobrý deň PeLi,

prednedávnom som si u vás kúpil lokodekóder na Rosničku. Som s ním spokojný a tak som si zakúpil aktuálne RIADIACI MODUL PRE OVLÁDANIE PRÍSLUŠENSTVA, verzia 3.1p .Používam Lenz LZV100.Modul chcem použiť zatiaľ na ovládanie osvetlenia.



Nerozumiem jednej veci.....na jednom mieste uvádzate,že " zápisom do CV520 ,podľa TAB5 je možné nastaviť predvolené konfigurácie (ktoré sú len príkladom) " , a hneď o riadok nižšie uvádzate,že " CV519 a CV520 sú len na čítanie" . V TAB2 je uvedená hodnota pre CV520 "13" ? Potom ako môže CV520 nadobúdať hodnotu 201 , 202 , 203 , 204 a iné ???

Ak pripustím,že CV520 sa dá meniť , potom ak CV520=201 , môžem využívať iba adresu základnú+ 1? Ďalej, ak CV520=202 , môžem využívať iba adresu základnú + 2? Ak CV520=207 , môžem využívať všetkých 8 adries?

Ďalej predpokladám, že ak CV513 =6 , a C V521=0 ,modul obsadí adresy 21 až 28.

Potom,ak CV562=00100010 a CV563=00011000 ,adresa 21 ovláda výstupy 2,6,12,13.

Ak CV564=00000001 a CV565=10000000 , adresa 22 ovláda výstupy 1 a 16.

Rozumiem tomu správne?

Môže adresa 23 alebo ďalšia iná ovládať výstupy , ktoré sú ovládané už inou adresou?

Pri výpočte predradných odporov mám brať do úvahy 16V pri nastavení max jasu na výstupoch?

Pán Ližica, prosím vás , nehnevajte sa ,že vás takýmito ,pre vás banálnymi otázkami oberám o čas , ale verte mi , tešil som sa na modul a teraz neviem "kudy-kam".

Ďakujem všetkým za čas venovaný odpovedi na moje začiatočnícke otázky! 😉

PeLi
Administrátor
Príspevky: 79
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa PeLi »

Vlastimil napísal:Ak pripustím,že CV520 sa dá meniť , potom ak CV520=201 , môžem využívať iba adresu základnú+ 1? Ďalej, ak CV520=202 , môžem využívať iba adresu základnú + 2? Ak CV520=207 , môžem využívať všetkých 8 adries?
Vždy je možné využiť 8 za sebou idúcich adries ! Pre menej skúsených je vhodné použiť tlačidlo alebo kalkulačku pre výpočet adresy tu.


Vlastimil napísal:ak CV562=00100010 a CV563=00011000 ,adresa 21 ovláda výstupy 2,6,12,13.
Ak CV564=00000001 a CV565=10000000 , adresa 22 ovláda výstupy 1 a 16.
Áno, je to správne. Treba si to odskúšať v praxi :-)


Vlastimil napísal:Môže adresa 23 alebo ďalšia iná ovládať výstupy , ktoré sú ovládané už inou adresou?
Áno môže, tak isto si to treba vyskúšať.

Príklad:
CV513=6, CV521=0
CV564=1 (binárne 00000001) CV566=3 (binárne 00000011) - adresa 22 zapne výstup 1 a adresa 23 zapne výstupy 1 a 2 (platí pre LENZ). Treba brať na zreteľ aj náhodné generátory a oneskorenia zapnutia a vypnutia.

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

...určite budem skúšať,ale ak je možnosť čítať návod a vyjasniť si nejasnosti,tak sa radšej pýtam .

Potom aký má praktický význam CV520 ?

Z príspevkov tu na fóre som vydedukoval , že na naprogramovanie tohoto dekodéra príslušenstva , musím ho pripojiť s LZV100 ( LENZ ) cez výstup programovací, t.j. PQ a paralelne spojiť DCC J-K s POWER/DCC. Po naprogramovaní môžem dekodér odpojiť od DCC a napájať ho len z jednosmerného zdroja?Potom už samozrejme nemôžem vypínať a zapínať jednotlivé dvojice výstupov , pomocou ovládača LENZ LH100 , cez systém ovládania príslušenstva SW ? Pretože predpokladám,že adresa 21 je ovládaná SW 21 (ako pri prehadzovaní výhybiek - vypnem sadu výstupov (výhybka R)/ zapnem sadu výstupov (výhybka O) ).Alebo rozmýšľam zle?

Stefan

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Stefan »

Dobrý deň.
Skúsim vysvetliť ten CV520( CV8)
Načítaním CV 520(CV8) načítate iba konštantu ktorá je daná výrobcom ta sa neprepisuje. Ale toto CV umožňuje zápisom naň zmeniť iné CV tak ako je prednastavená konfigurácia t.j. 201 – 204. jednoducho nie je treba prestavovať jednotlivé CV. Do nich budú zapísané hodnoty dané v príslušnej konfigurácii
napr:. efekt výstup 11 konfigurovateľný cez CV 532( CVC20) nastaví pre konfig 201 hodnotu 6 – žiarovka 2 , pre 202 hodnota 10- žiarivka, pre konfig 203 hodnotu 200 – návestidlo v konfig 204 nastaví hodnotu 111 – prestavník.
To ktoré CV sa nastavujú je detailnej tabuľke TAB2. Samozrejme je možné nahrať do CV520( CV8) prednastavenú konfiguráciu a následne si upraviť požadované CV na hodnotu akú požadujem. Prednastavená konfig mi má umožniť základné nastavenie ktoré viem modifikovať. Môžem meniť napr. efekty, jas...atď
Ale CV520 (CV8) umožňuje aj iné nastavenia ktoré sú uvedené v TAB5...
Preto to čo zapíšete cez tento predprogramovaný výstup je možné skontrolovať na príslušných CV ktoré sa majú nastaviť.

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

Takže štyrmi predkonfigurovanými možnosťami zápisu do CV520 (201,202,203,204) výrobca umožní používateľovi rýchlo zmeniť kombináciu používaných efektov? To je chytré !
Potom,keď zapíšem do napr. CV520 hodnotu 201, môžem zmeniť podľa "nálady" už výrobcom prednastavené ľubovoľné CV z TAB2? Ako potom potvrdím mnou nastavenú konfiguráciu? Len jednoduchým krokom "späť" ?

Stefan
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 5. Augusta 2020, 20:01

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Stefan »

Doplním moju odpoveď
Väčšina výrobcov používa štandardne CV520(CV8) na reset a tak nastavenie výrobných nastavení. Tu je to taktiež.
V prípade tohto modulu máte prakticky výber zo 4 výrobných nastavení, ktoré si viete modifikovať. Pozor ale pri nahratí predkonfigurovanej možnosti sa mení adresa na prednastavenú !!!( TAB2)
Toto má umožniť určité prednastavenie, ktoré si užívateľ má modifikovať podľa svojich potrieb. Nemusí meniť všetky CV.
Po zápise konfigurácie a prípadnej úprave príslušných CV( zápisom hodnoty do príslušného CV) sú dané CV nastavené a netreba nič potvrdzovať. Ak do CV520(CV8) pošlete hodnotu 248 tak viete uzamknúť modul pre zápis ( TAB 5).
Dané funkcie si môžete vyskúšať .
Možno som nepochopil Vašu otázku, ale predsa v koľajisku nebudete meniť niečo čo je nastavené. Modul naprogramujete a umiestnite do koľajiska. Alebo používate modul inak?

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

"V prípade tohto modulu máte prakticky výber zo 4 výrobných nastavení, ktoré si viete modifikovať." Toto je mne zrozumiteľná definícia ;) .

"Pozor ale pri nahratí predkonfigurovanej možnosti sa mení adresa na prednastavenú !!! " ... myslíte to tak,že pri zmene hodnoty v CV520 na 201 ( 202 , 203, 204 ) musím opätovne nastavovať ktoré adresy bude dekodér zaberať - teda cez CV513 a CV521?
Takže preprogramovanie vlastne ako u LOKODEKÓDERA alebo ESU SitchPilot servo. Prepísaním CV je všetko dané a zachované. Zápis hodnoty 248 do CV520 je vlastne len taká poistka.
Škoda len,že tieto zásadné informácie nie sú uvedené v návode.
Stefan napísal:
6. Augusta 2020, 11:30
Možno som nepochopil Vašu otázku, ale predsa v koľajisku nebudete meniť niečo čo je nastavené.
Myslel som,že prečo nezmeniť občas svetlá v dome,v depe, na stanici.....

Ale ak by som nechcel nič už meniť a stále využívať jedno nastavenie , môžem dekodér odpojiť z DCC a napájať ho už len cez POWER/DCC pomocou zdroja DC12V ? Ten zapnem s koľajiskom , začnú svetlá " blikať " podla dekodéra a je po starostiach?

V návode je uvádzané,že dekodér obsadí 8 za sebou idúcich adries....Takže keď servodekódery ESU , ovládané cez LENZ LH100 pomocou SW , obsadzujú adresy 1-20 , nemali by adresy dekodéra príslušenstva kolidovať s týmito adresami alebo s adresami LOKODEKODÉROV ?

.... s teoretickými vedomosťami môžem zostúpiť do "praktického laboratória" a prekuť myšlienky na svetlo... :idea:
PS: určite sa ozvem čo som vyskúmal .

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

Zdravím všetkých sledovateľov tejto diskusie.

Praktickými skúškami som zistil nasledovné:
K dispozícii sú 4 výrobné nastavenia , CV520 = 201 , CVC520=202 , CV520=203 , CV520=204 , ktoré si viem modifikovať nastavením podľa svojich predstáv zmenou cca CV522 až CV610.
Do prvej konfigurácie sa dostanem zápisom hodnoty 201 do CV520 ( programovacia koľaj P,Q zapojená na svorky POWER/DCC ,môžem čítať a zapisovať nové hodnoty ) . Na displeji sa mi zobrazí nápis ERR 02 . Ďalej sa ale dajú robiť zmeny v požadovaných CV522 až CV610. Modul pracuje podľa nových nastavených hodnôt. Ale keď vstúpim do druhej konfigurácie zápisom hodnoty 202 do CV 520 , vykonám mnou požadované zmeny CV , a vrátim sa späť do konfigurácie prvej , zápisom 201 do CV520 , že ju chcem používať , všetky mnou urobené zmeny sú tatam , konfigurácia má výrobné nastavenia !!! (samozrejme zadávam vždy aj do CV513 hodnotu 6, čo predstavuje adresy 21 až 28 , (ktoré chcem používať ), nakoľko aj táto CV sa nastaví na výrobnú hodnotu ) .
Akým spôsobom sa dajú zapamätať mnou nastavené hodnoty? Treba urobiť postupne zmeny vo všetkých 4 konfiguráciách, nevracať sa do žiadnej predchádzajúcej a uzamknúť modul proti zápisu až teraz zapísaním hodnoty 248 do CV520?
Ďakujem.

PeLi
Administrátor
Príspevky: 79
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa PeLi »

4 výrobné nastavenia sú len príklady pre začiatočníkov. Nedá sa do nich zapisovať. Ja osobne neviem o dekodéry, ktorý si vie uložiť užívateľské nastavenie a po resetovaní si vie toto uložené nastavenie obnoviť. Väčšina dekodérov sa resetuje do výrobných nastavení zápisom CV8=8. CV8 sa nezmení! Tu sa resetuje dekodér zápisom hodnoty 201 až 204 do CV8. Dekodér sa resetne (všetky CV) a jednotlivé CV sa nastavia podľa toho, aká hodnota je do CV8 zapisovaná (201 - 204). Kto sa naučil dekodér nastavovať, tak tomu sú tieto "prednastavené konfigurácie" zbytočné. Proste si dekodér nastaví zapisovaním do jednotlivých CV.

ERR 02 - to bude pravdepodobne Roco Myš - myš nevie načítať CV.

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

Takže ja nemusím vôbec vstupovať do prednastavených konfigurácií.Vytvorím si svoje nastavenie,to si uzamknem zápisom hodnoty 248 do CV520 a používam toto vlastné nastavenie,až si ho neupravím ? :idea:
Chybu ERR 02 vypisuje LENZ LH100, ale následne idú všetky CV čítať aj prepisovať.
Ďakujem!

PeLi
Administrátor
Príspevky: 79
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa PeLi »

Ak je centrála napojená na počítač, tak stačí cez obslužný softvér načítať obsah všetkých CV a uložiť do PC.
Railroad & Co.90 RailPRG
Railroad & Co.90 RailPRG
T-programmer.JPG (161.6 KiB) 1677 zobrazení

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

Jóóój , tak ďaleko som sa ešte nedostal, ja som len pri ovládaní cez LENZ LH100. :roll:

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

Tak a som opäť tu....
Trocha som prenikol do tajov RIADIACEHO MODULU PRE OVLÁDANIE PRÍSLUŠENSTVA UL16-A03.
Pokúsim sa začiatočníkom uľahčiť prvé kroky s jeho používaním.
Pred prvým použitím dekodéra doporučujem pripojiť na všetkých 16 výstupov , ako uvádza návod , žiarovky alebo LED diódy s predradeným rezistorom. Veľkosť rezistora som určoval z predpokladaného výstupného napätia DC16V.
Po prvom pripojení dekodéra na zdroj DC 12V na svorky POWER/DCC , sa podľa návodu rozsvieti všetkých 16 výstupov ( test funkčnosti ) asi na 5 sekúnd a svietili aj naďalej.Svietili však naďalej preto,lebo sa pri zapojení na zdroj modul nastaví na Konfiguráciu 1, čomu zodpovedá CV520=201 , ktorá má nastavené v príslušných CV efekty na trvalé svietenie.
Spočiatku som bol prekvapený, že na jednom mieste sa uvádza , že CV520 je len na čítanie, ale neskôr som sa dozvedel,že sa dá doň aj zapisovať....tak som to bral ako fakt a zapisoval som...
Pre možnosť zmeny - preprogramovania - potrebných CV je nutné odpojiť dekodér od zdroja DC12V a na tie isté svorky ( POWER/DCC ) priviesť programovací výstup zo svoriek P,Q ( platí pre centrálu LENZ LZV100 , neviem ako je tento programovací výstup označený u iných centrál ).
V tomto zapojení výstupy nesvietia. Programovanie jednotlivých CV urobíme cez ovládač ( LENZ LH100 ) cez funkiu PROG a CV, kde je možné príslušnú hodnotu z CV načítať a následne aj zmeniť podľa vlastných predstáv.Je potrebné však aj zadefinovať cez CV513 a CV 521, ktorých 8 za sebou idúcich adries pre PRÍSLUŠENSTVO ( u LENZ adries SW ) modul obsadí.
V tejto chvíli som modul odpojil od svoriek P,Q a opäť pripojil DC12V na svorky POWER/DCC...diódy na výstupe sa roztancovali už podľa mojich nôt!
Aj po niekoľkonásobnom pripojení a odpojení DC12V.
Povzbudený úspechom ( zase pripojiť P,Q ) som prešiel do Konfigurácie 2 , zadaním hodnoty 202 do CV520. Display síce vypísal ERR 02 , ( asi sa mu nepáčilo, že prepisujem hodnotu CV520 , ktorá je len na čítanie) ale prepis všetkých CV v Konfigurácii 2 prebehol úspešne. Tak hybáááj odskúšať nové nastavenie Konfigurácie 2. Odpojiť P,Q pripojiť DC12V a naozaj,efekty ako som chcel! Tak som sa vrátil do Konfigurácie 1 zmenou CV520 na 201 a zisťujem,že všetky CV sú na pôvodných " výrobných " nastaveniach !!! :o
Bol som informovaný PeLi-m ...
PeLi napísal:
11. Augusta 2020, 13:07
4 výrobné nastavenia sú len príklady pre začiatočníkov. Nedá sa do nich zapisovať. Ja osobne neviem o dekodéry, ktorý si vie uložiť užívateľské nastavenie a po resetovaní si vie toto uložené nastavenie obnoviť. Väčšina dekodérov sa resetuje do výrobných nastavení zápisom CV8=8. CV8 sa nezmení! Tu sa resetuje dekodér zápisom hodnoty 201 až 204 do CV8. Dekodér sa resetne (všetky CV) a jednotlivé CV sa nastavia podľa toho, aká hodnota je do CV8 zapisovaná (201 - 204). Kto sa naučil dekodér nastavovať, tak tomu sú tieto "prednastavené konfigurácie" zbytočné. Proste si dekodér nastaví zapisovaním do jednotlivých CV.

ERR 02 - to bude pravdepodobne Roco Myš - myš nevie načítať CV.
... a ja som sa mylne domnieval , že dekodér udrží v pamäti 4 Konfigurácie ,medzi ktorými sa dokážem rýchlo prepnúť zmenou CV520. :roll:
A rovnako je potrebné opätovne definovať modulom obsadené adresy cez CV513 a CV521.
Nastavené hodnoty je možné uzamknúť zápisom hodnoty 248 do CV520 - viď. návod.

Ak chcem ovládať jednotlivé ADRESY 1 až 8 digitálne, cez ovládač LENZ LH100 , je potrebné pripojiť svorky J,K z centrály na svorky J,K modulu a DC12V na svorky POWER/DCC. Potom cez Funkciu ovládanie príslušenstva - SW zapínam a vypínam jednotlivé adresy nastavené v CV513 a CV521. Na každej adrese môže byť zadefinovaných ako činných niekoľko výstupov z 1 až 16 , takže sa vlastne môžu " prekrývať " , ale aký bude výsledok vo finále, to som si neodskúšal.
Toľko moje skúsenosti s modulom ako dekodérom pre ovládanie OSVETLENIA.
Do ovládania výhybiek, rozpojovačov a návestidiel som sa zatiaľ nepúšťal.
Vlastimil

Jardaaa

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Jardaaa »

Zdravím,

mám UL16-A02 a snad jsem pochopil nastavení, ale jediný mě zaráží, že při vypnutí a znovu zapnutí osvětlení na jedné adrese se mi při opětovném zapínání vypne a znovu zapnou světla i na ostatních výstupech.

Např:
na adrese příslušenství 9 mám aktivovaný pouze výstup 9 - efekt zářivka typ 1
na adrese příslušenství 12 mám pouze výstup 16 - přerušované sváření

zapnu na adrese 9 - rozsvítí se zářivka(s probliknutím), vypnu, vypne se, zapnu, zapne s probliknutím.. tady OK
nechám zapnuto, zářivka svítí..
jakmile zapnu na adrese 12 "svářečku" tak se i zářivka vypne a znovu nastartuje i se svářečkou.

Přijde mi to divný.. Je to tak normální, nebo dělám něco špatně?

Díky

Jarda

Vlastimil
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 3. Augusta 2020, 22:27

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa Vlastimil »

Ahoj Jardo!
Alternatívu, že využijem všetkých 8 adries a v každej adrese inú kombináciu efektov, som neskúšal. Práve to som spomínal v príspevku vyššie, že čo sa stane, keď sa budú výstupy "prekrývať", teda že rôzne adresy budú mať rôzne naprogramované všetky výstupy, a tieto adresy budú zapnuté. Ty popisuješ ten jednoduchší prípad, keď 2 rôzne adresy ( 9 a 12) majú nastavené len 2 rôzne efekty. Či je takéto správanie dekodéra legitímne, to by mohol posúdiť PeLi. Ale predpokladám, že takéto správanie bude asi normálne.
Vlastimil.

PeLi
Administrátor
Príspevky: 79
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa PeLi »

Jardaaa napísal:
29. Decembra 2020, 14:42
na adrese příslušenství 9 mám aktivovaný pouze výstup 9 - efekt zářivka typ 1
na adrese příslušenství 12 mám pouze výstup 16 - přerušované sváření

zapnu na adrese 9 - rozsvítí se zářivka(s probliknutím), vypnu, vypne se, zapnu, zapne s probliknutím.. tady OK nechám zapnuto, zářivka svítí..
jakmile zapnu na adrese 12 "svářečku" tak se i zářivka vypne a znovu nastartuje i se svářečkou.
Myslím, že to môže spôsobovať oneskorenie zapnutia výstupov. Treba si overiť CV69 pre oneskorenie1 alebo CV73 pre oneskorenie2. Výstupy, ktoré sa zapínajú na rôznych adresách by nemali byť na rovnakom oneskorení zapnutia. Preto treba vyskúšať výstup 9 alebo výstup 12 vyňať z oneskorenia zapnutia. Jednotlivé oneskorenia zapnutia alebo vypnutia sa dajú deaktivovať zadaním hodnoty "0" do CV46 až CV49.
Vyskúšajte a dajte vedieť.

PeLi
Administrátor
Príspevky: 79
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: Adresy vystupov UL16-A03

Príspevok od používateľa PeLi »

Vlastimil napísal:
29. Decembra 2020, 17:53
Alternatívu, že využijem všetkých 8 adries a v každej adrese inú kombináciu efektov, som neskúšal. Práve to som spomínal v príspevku vyššie, že čo sa stane, keď sa budú výstupy "prekrývať", teda že rôzne adresy budú mať rôzne naprogramované všetky výstupy, a tieto adresy budú zapnuté. Ty popisuješ ten jednoduchší prípad, keď 2 rôzne adresy ( 9 a 12) majú nastavené len 2 rôzne efekty.
Dekodér UL16-A02 obsadí 4 adresy a UL16-A03 obsadí 8 adries.
Výstupy sa na jednotlivých adresách môžu prekrývať, ale ak sa prekrývajú aj s náhodným generátorom alebo s oneskorením zap/vyp , tak sa môžu výstupy zapínať chybne. UL16-A03 má novší firmware, tak tam správanie náhodných generátorov a oneskorení iné ako v UL16-A02.

Napísať odpoveď