dekoder UL16-A03

UL16-A02, UL16-A03, RC002A0, RC003A0, SD05A02, MSD1A1, TRD1A1
pavolb
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 18. Marca 2020, 12:41

dekoder UL16-A03

Príspevok od používateľa pavolb »

Dobry den poprosil by som o radu ako zapojit dekoder na MP5 vecsinou maju dekoderi zapojenie na 3 kable
foto 001.JPG
foto 001.JPG (41.67 KiB) 4370 zobrazení
ale ako mam zapojit dekoder Peli ?
0Q3A7891.JPG
0Q3A7891.JPG (431.57 KiB) 4370 zobrazení
0Q3A7890.JPG
0Q3A7890.JPG (351.91 KiB) 4370 zobrazení
Dakujem

PeLi
Administrátor
Príspevky: 64
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: dekoder

Príspevok od používateľa PeLi »

Ak ste začiatočník, tak odporúčam si nastaviť prednastavenú konfiguráciu 3 (CV8=203) alebo 4 (CV8=204) a tam si otestovať funkciu prestavníkov. V návode v tabuľke 1 je popísané, na ktoré vývody je potrebné pripojiť prestavník. Vždy sa zapája COM na ktoríkoľvek výstup + a poz1, poz2 na -

S UL16-A03 je možné ovládať max 8 prestavníkov alebo pri správnom naprogramovaní je možné ovládať prestavníky , SCOM návestidlá alebo osvetlenie. Každý výstup sa dá nastaviť samostatne.

Neregistrovaný

Re: dekoder

Príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Dobry den . Nemoze byt ten dekoder vadny? Lokomtivu mi ide nacitat aj nastavit ale na tom dekoderi mi nejde nic ani nacitat ani nastavit mam Z21

PeLi
Administrátor
Príspevky: 64
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: dekoder

Príspevok od používateľa PeLi »

Ak chcete načítavať z dekodéra, treba ho pripojiť cez "DCC Power". Prepojka J1 nemôže byť prerušená. Podľa pripojenej fotky je prepojka prerušená, tak pravdepodobne preto Vám to nejde.
Samozrejme môže byť modul poškodený. Treba to overiť tak, že pripojíte LED s rezistorom alebo žiarovku na niektorý z výstupov a modul zapojíte na jednosmerný zdroj. Vo výrobnom nastavení je povolená analógová prevádzka, takže by sa mala LED rozsvietiť asi po sekunde. Po pripojení na DCC by sa nemala LED rozsvietiť.

Používateľov profilový obrázok
HO Dušan
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 23. Marca 2020, 22:46

UL16-A03

Príspevok od používateľa HO Dušan »

Zdravím.Používám digikeijsDR5000 (ústředna)+multiMAUS (MM)+PC a také mi nejdou načítat uložené CV hodnoty.Uvedený dekodér funkcí programuji přímo v aplikačním prostředí ústředny,tedy přímo na ploše PC.Programovat pomocí MM v této sestavě nedoporučuji.MM také nenačte hodnoty CV a proto hlásí na displeji Error2!Dělají to i jiné funkční dekodéry jiných výrobců,a byl jsem na toto i upozorněn.
V zapojení dekodéru používám pro DCC nap =12V a pro DCC-JK výstup TRACKout z ústředny jak je doporučeno v návodě.Propojka J1 zapojena (analog).Zkoušel jsem zapojit do DCC-JK modulu i PROGtrack z ústředny,programovat jde,ale CV také nenačítá. Pozn.:Oba výstupy ústředny PROGtrack/TRACKout jsou vždy "zvlášť" zapojené na modul a u DR5000 je vždy nastaveno ve vlastnostech programování programovací kolej/provozní kolej.Programování lokomotivních dekodérů je u této ústředny bezproblémové.

Postřehy:
1-V nastavení dekodéru CV541/Alt29 je dle TAb9 nastavena továrně obousměrná komunikace?Dle tabulky:
BIT hodnota
bit 0 1 1 vysoké Cv má ústředna umí,může být tedy i 0
bit 1 0 0 funkce neuvedena
bit 2 1 1 povolení analogu
bit 3 1 1 obousměrná komunikace
bit4 0 0 funkce neuvedena
bit5 0 0 typ dekoderu
bit6 0 1 NMRA
bit7 1 1 dekoder příslušenství
hodnota pro zapsání dle proramovací tabulky do CV541/Alt29 je tedy dle mého názoru 205? nebo je jiná?

2--Hlavně nezapomenout na tlačítko S1 pro programování:Odpojení napájení modulu,držení S1,připojení napájení a puštění
S1 asi po 2s = můžeme začít programování.Odpojením a znovu připojením napájení se již přeruší programování.Hodnoty zůstávají uloženy.
3--Načítání v programu JMRI 4.18 mi také nejde.Je to program především pro lokodekodéry které jsou v databázi tohoto programu uvedeny ,tento
modul tam není a načítání dekodéru mi zde proto také asi nejde.Pro přímé vyčtení jsem zkoušel nastavení:Digitrax,LocoNetBuffer USB,COM dle
PC,command station.......
4--hodně kolegů se ptá na funkční tlačítka F1-F8. U mého MM se tyto funkce ovládají v příslušenství (vyhýbky).Jde tedy ovládat jen 1-8 výstupů
dle CV562 atd. dle TAB4. Výstupy jdou ovládat jednotlivě i skupinově podle naprogramování tlačítky MM 1-8.

Tedy nejde nám oběma načíst CV. Něco děláme špatně,ale co?
HO Dušan

PeLi
Administrátor
Príspevky: 64
Dátum registrácie: 24. Februára 2020, 08:20

Re: dekoder

Príspevok od používateľa PeLi »

platí pre ver:3.2 (CV7)

Obojstranná komunikácia je vždy vypnutá. V CV29 sa dá meniť len bit 0 a bit 2.
Ako som písal v predchádzajúcom príspevku: Ak chcete načítavať CV z dekodéra, treba pripojiť "DCC Power" na programovaciu. Prepojka J1 nemôže byť prerušená. Poprípade je možné paralelne prepojiť „DCC Power“ a „DCC J-K“.

Cez JMRI DecoderPro sa dá tento dekodér programovať napríklad takto:
jmri1.JPG
jmri1.JPG (28.6 KiB) 4313 zobrazení
jmri2.JPG
jmri2.JPG (52.55 KiB) 4313 zobrazení
Poznámke 4 akosi nerozumiem. Jedná sa o dekodér pre príslušenstvo, takže cez MultiMouse sa dekodér ovláda tlačidlami výhybka rovno - odbočka

Ak bude čas, tak skúsim spraviť nejaké inštruktážne video.

Používateľov profilový obrázok
HO Dušan
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 23. Marca 2020, 22:46

dekoder UL16-A03+digikeijsDR5000+MM+JMRI

Príspevok od používateľa HO Dušan »

Děkuji PeLi
programování modulu příslušenství funguje již jak na MM, DR5000 tak i na JMRI.V JMRI jsem se sekl "jako školák" :mrgreen: v adrese dekodéru,proto mi to nefungovalo!!!

Postřehy v zapojení modulu UL16-A03+digikeijsDR500+MM:
-DR5000 jsem pro samotné programování zapojil s výstupem PROG-TRACK na vstupy dekodéru DCC J-K/POWER kteréjsou propojené paralelně.V
ústředně jde nastavit omezovací proud-na obou výstupech zvlášť.Na programovací koleji jsem jej nastavil pro jistotu na 250mA.
-Propojku J1 na modulu nepřerušit.
-jednoduché změny v nastavení dekodéru jdou provádět i na multiMAUSu (MM).Pro samotné programování doporučuji nainstalovat aplikační prostředí
na PC od digikeijsu nebo JMRI 4.18.Jsou oba zdarma.
-v JMRI modul funguje programovat v obou režimech adres NMRI Raw CVs 1-255/1-1024
-modul se ovládá v režimu vyhýbek a né LOKO F1-F8 jak si to myslí někteří kolegové.Je to modul příslušenství=režim vyhýbek FA-FD =podle nastavení
CV513/CV521 dle kalkulačky v návodě.Jde tedy ovládat jen 1-8 výstupů dle CV562 atd. dle TAB4. Výstupy jdou ovládat jednotlivě i skupinově podle
naprogramování.
-při programování režimu světel doporučuji na výstupy 1-16 zapojit LQ+srážecí odpor. LQ nám indikují zápis požadované funkce světel bliknutím a
následně uvidíme i na LQ požadované nastavení
-režimem programování serv vyhýbek jsem se nezabýval.Na ovládání serv vyhýbek používám jiný modul.
HO Dušan

Používateľov profilový obrázok
HO Dušan
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 23. Marca 2020, 22:46

Re: dekoder UL16-A03

Príspevok od používateľa HO Dušan »

Zapojení LQ+R
LQ.jpg
LQ.jpg (417.79 KiB) 4259 zobrazení
pro programování.
HO Dušan

Napísať odpoveď